Tips voor het opzetten van een partytent

 

Het opzetten van een partytent

Voor het succesvol opzetten van je partytent is het verstandig om de volgende stappen bij langs te lopen:
Locatie, handleiding, opzetten en verankeren.

  Locatie

 1. Ruimte:
 2. Zoek een geschikte plaats waar de partytent ruim op past. Houd er rekening mee dat het verankeren van de partytent minimaal 1 meter extra om tent in beslag neemt.

 3. Ondergrond:
 4. Zoek een plek met een zo egaal mogelijke ondergrond waar de tent op kan staan. Zorg bij regenachtig weer voor een hogere ondergrond, om te voorkomen dat de partytent blank komt te staan. Houten vloeren kunnen dit probleem ook oplossen.

 5. Verankering:
 6. Zijn en voldoende mogelijkheden om de partytent vast te zetten met de bijgeleverde scheerlijnen? De scheerlijnen kun je verankeren in stevige ondergrond, om bomen of je kunt er voor kiezen om de partytent vast te zetten met spanbanden.

 7. Wind:
 8. Hoe is de wind op deze plaats? Té harde wind kan ervoor zorgen dat er schade aan de partytent ontstaat, let er dus op dat je de partytent in een beschutte omgeving plaatst. Is er geen beschutte plaats? Dan kun je de partytent stevig vastzetten met onze stormbandensets.

  Handleiding

 1. Download de handleiding:
 2. Al onze handleidingen zijn te downloaden op het handleidingen overzicht.

 3. Lees en controleer:
 4. Lees de handleiding van de partytent goed door en gebruik de stuklijst om te controleren of alle onderdelen aanwezig zijn.

Opzetten van de partytent

 1. Sorteren van onderdelen:
 2. Alle delen van het tentframe zijn genummerd. Leg alle onderdelen met hetzelfde nummer bij elkaar. Bekijk in de handleiding welke onderdelen bij het dakframe horen en leg deze bij elkaar.

 3. Onderdelen dakframe:
 4. Leg de onderdelen van het dakframe zo goed mogelijk op de plaats waar ze volgens de tekening in de handleiding moeten komen. Zet de onderdelen voor het dakframe in elkaar. Gebruik de bijgeleverde bouten om alles vast te zetten.

 5. Dakzeil:
 6. Leg het dakzeil over de partytent heen. Trek het dakzeil strak en bevestig deze met enkele bijgeleverde elastieken in de nok van de partytent. De kopse kant van de partytent kun je geheel vastzetten met de elastieken. Het is het gemakkelijkst om dat nu te doen, dan ben je straks geen trapje nodig om de elastieken alsnog te bevestigen in de kopse kant en de nok. Let erop om ze aan één kant niet te strak aan te trekken want dan wordt de andere kant wat lastiger. Bevestig de kopse kant met de korte elastieken

 7. Staanders 1e zijde:
 8. Steek nu aan één (lange) zijde van het frame de staanders in de koppelstukken. Je kunt de staanders van de partytent herkennen aan het pootje die aan de staander is bevestigd.

 9. Staanders 2e zijde:
 10. Steek nu aan de andere kant de staanders onder de partytent en zet deze vast met de bijgeleverde haringen. Het dakzeil kan aan de staanders vastgezet worden met de dakhaakjes.

 11. Bevestigen van de zeilen:
 12. Hang alle gewenste zeilen in de partytent en zet deze vast met de elastieken. Let erop dat de kopse kanten vastgezet worden met de korte elastieken als je dit nog niet hebt gedaan.

 13. Vastzetten van de partytent:
 14. Bevestig de scheerlijnen en spanbanden. Scheerlijnen kunnen door de ogen in het zeil aan de buis bevestigd worden. Voor extra stevigheid kun je de spanbanden over de tent heen gooien en vastzetten in de grond met lange haringen van 50cm of 75cm.

 • De partytent is geplaatst !
 • Als je de bovenstaande stappen hebt gevolgd, staat de partytent nu stevig op zijn plek. Je kunt de partytenten van extra stevigheid voorzien met onze stormbandensets.

Inrichten van de partytent

Advies

 • Wil je de partytent voor korte periodes gebruiken, dan is de PE Partytent een goede voordelige keuze.
 • Wil je de partytent voor vaker gebruiken voor (buurt)feestjes of barbecues, dan is de PVC Classic partytent de juiste keuze.
 • Wil je de partytent het gehele jaar laten staan in normale weersomstandigheden, dan is de PVC Premium partytent uitermate geschikt.
 • Wil je de partytent het gehele jaar laten staan in ruwe weersomstandigheden? Dan is de PVC Professional partytent de beste keuze.
 • Zeilen voor de partytenten zijn ook los verkrijgbaar. Bekijk losse dakzeilen, zijwanden of eindwanden.
   
  Vragen? Neem dan contact op met onze klantenservice.