Volg onderstaande stappen om de partytent succesvol op te zetten.

 

Stap 1: Locatie

1. Ruimte: Zoek een geschikte plaats waar de partytent ruim op past, houd er rekening mee dat je voor spanbanden en scheerlijnen minimaal 1 meter extra rondom de tent nodig bent.
2. Ondergrond: probeer een zo egaal mogelijke ondergrond te zoeken waar de tent recht kan staan.

TIP 1: Zorg voor voldoende hulp, bij partytenten groter dan 3×4 is het aanbevolen om minimaal met 2 personen te zijn.

3. Verankering: Kan de tent op die plaats goed vastgezet worden met scheerlijnen en eventuele spanbanden? Bijvoorbeeld een stevige ondergrond of bomen in de buurt waar de tent aan vastgezet kan worden.
4. Wind: Hoe is de wind op deze plaats? Té harde wind kan ervoor zorgen dat er schade aan de partytent ontstaat, let er dus op dat u de partytent in een beschutte omgeving plaatst.
 

Stap 2: Handleiding

1. Lees de handleiding van de partytent goed door en gebruik de stuklijst om te controleren of alle onderdelen aanwezig zijn.
2. Al onze handleidingen zijn te downloaden op de website.
 

Stap 3: Het opzetten

TIP 2: Laat het dakzeil even op kamertemperatuur komen. PVC kan wat stug worden in de kou.

1. Elke buis is genummerd. Zoek eerst de buizen en koppelstukken die bij het dakframe horen bij elkaar en leg deze even apart.
2. Leg deze onderdelen zo goed als het kan op de plaats waar ze komen en zet deze dan in elkaar. (afbeelding 1) gebruik de bijgeleverde bouten om alles vast te zetten.
3. Steek nu aan één (lange) zijde van het frame de staanders in de koppelstukken.
Trek nu het dakzeil over de partytent heen en bevestig deze met enkele bijgeleverde elastieken (afbeelding 2). De kopse kant kan geheel vastgezet worden met elastieken, het is het makkelijkst om dat nu te doen want dan bent u straks geen trapje nodig. Let erop om ze aan één kant niet te strak aan te trekken want dan wordt de andere kant wat lastiger.

4. Steek nu aan de andere kant de staanders onder de partytent (afbeelding 3) en zet deze vast met de bijgeleverde haringen. Het dakzeil kan aan de staanders vastgezet worden met de dakhaakjes.
5. Hang alle gewenste zei

TIP 3: Een partytent verankeren/vastzetten doe je NOOIT te veel.

len in de partytent (afbeelding 4) en zet deze vast met de elastieken. Let erop dat de kopse kanten vastgezet worden met de kleine elastieken.
6. Bevestig de scheerlijnen en (eventuele spanbanden). Scheerlijnen kunnen door de ogen in het zeil aan de buis bevestigd worden. Spanbanden worden over de tent heengegooid en vastgezet in de grond met lange haringen.
 

De partytent is nu succesvol geplaatst!
Veel plezier!
Het team van Partytentkopen.nl